Veranderingen voor ICT na Corona

Uit: Goede (engelstalige) podcast van ‘The 2112 Group‘ met Fred Voccola van Kaseya

We staan aan het begin van de effecten van de Corona crisis die alle business zal raken. Maar wat is het effect voor degenen die de ICT leveren (interne afdelingen, Managed Service Providers etc).

ICT wordt nog belangrijker door thuiswerk & MSP’s worden door langlopende contracten niet direct geraakt door de crisis.

De klanten van ICT doen nu een fors beroep op hun (interne) ICT-leveranciers/MSP’s. Zo leidt extra thuiswerk tot aantoonbaar meer ondersteunings-tickets, wordt er meer capaciteit gevraagd & verschuift de capaciteit van het netwerkgebruik, etc). Als men juist nu goede, flexibele dienstverlening blijft bieden wordt de waarde van ICT duidelijk gemaakt. Dit is een goede basis om een langdurige relatie te bouwen. Kansen zijn er om de dialoog om te bouwen van pure kostenfocus naar toegevoegde waarde & aandacht voor compliance en beveiliging.

Maar… de crisis en toenemende druk op financiën vereist op de korte termijn ook een verschuiving van focus binnen de MSP.

Als gevolg van de economische crisis zullen klanten wegvallen & er komt er minder volume (users) per klantgroep. Dit geeft financiële uitdagingen op korte termijn. Dus waar ICT tot nu vooral groei-focus & technology had, moet nu extra naar de financiële gezondheid gekeken worden. Strak intern business management is noodzakelijk op de interne kostenstructuur; goed inzetten van de engineers; de selectie/sanering van software; optimaliseren van de mix datacenter/cloud en goede portfolio met heldere kosten/baten. En het vergt het managen van klanten door mee te denken/te bewegen maar ook goede kredietbewaking en managen van de marge.

Deze accentverschuiving voor de kortere termijn positioneert de ICT voor een succesvolle toekomst.

Bij slechte interne dienstverlening zullen organisaties besluiten ICT meer uit te besteden en MSP selecteren om zo met ICT de business beter te kunnen ondersteunen.

Zelf luisteren: Episode 96: Kaseya’s Fred Voccola on the Resiliency of Managed Services door pod2112 Podcast. Apple podcastSpotifyAndroid (playerFM)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *