Startscherm

Voor een astronaut is de toegang tot de systemen blijkbaar een stuk eenvoudig gemaakt. Ook voor een gewone ICT gebruiker is dat een goede ontwikkeling.

Het startscherm moet voor de gebruiker centraal staan in het ondersteunen van het werk. Vroeger gaf dit toegang tot één of een beperkt aantal toepassingen/applicaties en was het ICT-deel beperkt ondersteunend. Tegenwoordig wordt niet alleen de kerntoepassing gebruikt en kantoorautomatisering (word, excel, etc), maar wordt ook vrijwel alle informatie via ICT gedeeld en moet het startscherm daar eenvoudig toegang toe geven.

Functioneel is dit de plek waar via een portal (het intranet) informatie over de organisatie, het team en de projecten moet worden gedeeld & ook ruimte is voor meer persoonlijke informatie. De informatie moet op de gebruiker zijn toegespitst (zijn team, zijn afdeling, zijn organisatie) en de gebruiker moet zijn voorkeuren daarvoor kunnen aangeven.
De nieuwsfeed vanuit het team/afdeling/organisatie wordt zo gepersonaliseerd getoond; de toegang tot de applicaties met één klik geregeld en daarnaast wordt gechat met collega’s of een video-conferentie gevolgd.

Technisch gezien moet het startscherm vanaf verschillende soorten apparatuur goed kunnen worden benaderd (en juist getoond). En het verhoogt het gebruikersgemak als gezorgd wordt voor ‘single signon‘: eenmalig aanmelden en afhankelijk van het profiel toegang krijgen. Nog mooier is wanneer alleen de systemen/informatie worden getoond waar de individuele gebruiker toegang toe heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *